WWD Metaal kiest voor de flexibiliteit van een waterjet

Terug

WWD Metaal beschikt reeds over een RVS en aluminium constructieafdeling, een staalafdeling machinebouw en een verspanende afdeling. Echter om het volledige spectrum van bewerkingen aan te kunnen bieden heeft WWD Metaal onlangs geïnvesteerd in de nieuwe ByJet Flex 4030 waterstraalsnijmachine van Bystronic. Hiermee heeft WWD een primeur met de eerste ByJet Flex waterjet in Nederland.

Volgens directeur en eigenaar Wil Waelbers is er gekozen voor een waterjet vanwege de grote flexibiliteit van deze machine in tegenstelling tot een laser. De grote verscheidenheid in materialen en materiaaldiktes vormen geen probleem voor de waterjet en hoeft er geen keuze te worden gemaakt in de verschillende kilowatt bronnen die van toepassing zijn op lasers. Daarnaast is er voor waterstraalsnijwerk minder concurrentie dan in de meer verzadigde lasermarkt.

De grote nauwkeurigheid, de simpele bediening van de machine en de eenvoudige programmeersoftware waren doorslaggevend bij keuze van de ByJet Flex van Bystronic. Tevens kan de machine door zijn grote snijbed  van 4000 bij 3000mm zeer grote of meerdere platen tegelijk verwerken waardoor de machine ook ’s nachts productie kan maken.  Dat de machine is voorbereid op 3D snijden is een mooie bijkomstigheid. Dit geeft voor de toekomst  nog meer mogelijkheden en flexibiliteit aan de machine aldus de heer Waelbers.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de levering van de machine in volle gang. De fundamenten zijn gelegd en er is een waterbron aangeboord. De firma Remon Waterbehandeling heeft naast de 110 meter diepe bron ook de waterbehandelingsinstallatie voorzien  zodat de waterjet beschikking heeft over voldoende water van goede kwaliteit. Als alles meezit zal de machine vanaf september volledig operationeel zijn en zal WWD Metaal de eerste klussen kunnen afleveren.

Bystronic ByJet Flex - WWD Metaal

  • Publicatiedatum 01/07/2014

Neem contact op

Aluminiumstraat 7
6031 TT
Nederweert (Nederland)

  Bel ons direct!   0495 - 550 828   0495 - 550 828
WWD Metaal